Recepten

Een lekkere boterham bij het ontbijt, een verrassend broodje als lunch, een stevige snack on-the-go: VollerKoren smaakt op elk moment en overal. Je vindt VollerKoren bij je bakker en bij broodjeszaken. Of creëer je eigen VollerKoren-moment met een van onze heerlijke recepten!

broodbeleg - inspiratie

Sandwich Monsieur Moustache

Mister Moustache boterham

Van zo'n lunch word je kind toch instant vrolijk

Beleg een sneetje brood met kippenwit.
Knip met een keukenschaar de grote snor en wenkbrauwen uit een andere boterham.
Maak een mond van een schijfje tomaat.
Leg de snor boven de tomaat.
Spuit voor de ogen twee dotjes mayonaise met een erwtje erin.
Maak de wenkbrauwen met korstjes en plukjes haar met tuinkers.

Ingrediënten 1 persoon

8 sneetjes
VollerKoren
4 plakjes
Kippenwit
beetje
Mayonaise
1
Tomaat
8
Erwten
1 bakje
Tuinkers
Stoplicht sandwich

Stoplicht sandwich

Surprise in de lunchbox : Rood! Oranje! Groen! En nog lekker ook!

Beleg een boterham met kaas.
Beleg 1/3, van onderaan te beginnen, met sla, 1/3 met geraspte wortel en
1/3 met tomaat.
Steek uit een tweede snede 3 rondjes met uitsteekvorm of glaasje.
Leg deze op de belegde boterham.

Ingrediënten 1 persoon

8 sneetjes
VollerKoren
beetje
Sla in fijne reepjes
beetje
Tomaat in plakjes
beetje
Geraspte wortel
4 sneetjes
Jonge kaas
Pain doré savoureux à la pancetta, à l'avocat et aux champignons

Hartige wentelteefjes met pancetta, avocado en champignons

Een hartverwarmend en zuiders gevoel

Klop de eieren, melk, pecorino en gedroogde oregano los. Kruid met 
peper en zout.
Week de sneetjes brood in het mengsel en bak ze aan beide kanten in olie.
Bak de pancetta goudbruin en krokant. Bak daarna in dezelfde pan de shitake.
Snij de avocado in plakjes en kruid ze met peper en zout.
Leg twee wentelteefjes op elk bord, verdeel de champignonsn avocado en pancetta.
Druppel er wat olijfolie over, werk af met een paar blaadjes verse oregano en wat extra pecorino.
!! Let op met het zout want pancetta kan op zich al redelijk zout zijn!!

Tip: in de winter overheerlijk met een mengeling van boschampignons, de moderne versie van toast champignon.

Ingrediënten 1 persoon

8 sneetjes
VollerKoren
3
Eieren
120 ml
Melk
40 gr
Pecorino
1 el
Gedroogde oregano
150gr
Pancetta
beetje
Olijfolie
150gr
Shitake
1
Avocado
beetje
Verse oregano
Pain perdu aux fruits frais

Verloren brood met vers fruit

Heerlijk ontbijt met extra VollerKorenvezels

Klop de eieren, room en melk samen met de vanillesuiker en kaneel los.
Dompel de sneetjes VollerKoren in het mengsel en bak ze in hete boter.
Leg de sneetjes op een bord en verdeel er het vers fruit over.
Druppel wat ahornsiroop over het geheel en werk af met wat poedersuiker.

Tip: gebruik seizoensfruit om te variëren of wat je zelf het lekkerst vindt. Ook als dessert met een bolletje vanilleijs. Superlekker!

Ingrediënten 1 persoon

8 sneetjes
VollerKoren
100ml
Room
100ml
Melk
2
Eieren
1 zakje
Vanillesuiker
snuifje
Kaneelpoeder
beetje
Boter
1
Banaan
100 gr
Braambessen
100 gr
Aardbeien
100 gr
Frambozen
beetje
Ahornsiroop
beetje
Poedersuiker
Toast VitaFibres au pesto, fromage plat et radis

Vollerkorentoast met pesto, platte kaas en radijsjes

Verfrissend op ieder moment

Toast het VollerKorenbrood.
Besmeer rijkelijk met platte kaas, kruid met peper.
Snij de radijsjes in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs op de platte kaas.
Druppel wat pesto over het geheel.

Tip: maak je pesto van de blaadjes van de radijs: 1/4 blaadjes, 1/4 pijnboompitjes, 1/4 parmezaan en 1/8 olijfolie, 1/8 look, peper en zout. Alles blenden.

Ingrediënten 1 persoon

4 sneetjes
Vollerkoren
1 bosje
Radijzen
200 gr
Volle plattekaas of cottage cheese
Beetje
Pesto
Crostini avec trio de tapenade, mozzarella et basilic

Crostini met trio van tapenade, mozzarella en basilicum

Als hapje of op de brunch, altijd lekker

Snij het Vollerkoren in dikke sneden en hapklare stukken.
Bestrijk één zijde met olijfolie. Grill ze in een warme grillpan.
Snij de mozzarella in fijne plakjes.
Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in fijne blokjes, meng met geperst teentje look, fijgesneden sjalot en basilicum. Kruid met peper en zout en voeg wat olijfolie toe.
Beleg de crostini met olijven- en tomatentapenade, leg er wat mozzarella op.
Kruid met peper en zout, werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip: maak zelf een tapenade van olijven door olijven fijn te blenden, wat olijfolie en peper en zout toe te voegen.

Ingrediënten 1 persoon

4 sneetjes
VollerKoren
beetje
Basilicum
1 bol
Mozzarella
120 g
Olijventapenade groen en zwart (kant en klaar)
beetje
Olijfolie
2
Tomaten
1
Sjalot
1 teentje
Look
Toast VitaFibres avocat aux légumes grillés et grenade

Toast avocado met gegrilde groenten en granaatappel

Lekker zomers genieten

Pel de avocado's en hak in blokjes. Breng op smaak met wat chilipoeder, zout en 
citroensap.
Snij het brood in dikke sneden en gril ze in een grillpan met wat olijfolie.
Snij de uiteindes van de asperges en grill ze na het brood in de grillpan.
Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit.
Besmeer elke toast met een dikke toef avocado, schik er enkele asperges op en 
werk af met de granaatappel en fijngesneden koriander.

Tip: als alternatief voor asperges kan courgette of aubergine gebruikt worden. Je kan ook kan ook kant en klare guacamole gebruiken ipv avocado

Ingrediënten 1 persoon

8 sneetjes
Vollerkoren
12
Groene mini asperges
1
Granaatappel
2
Avocado's
0,5
Limoen
beetje
Koriander
scheutje
Olijfolie
Vitafibres avec œufs brouillés et crevettes

Vollerkorenboterham met roerei en garnalen

Een klassieker die door iedereen gesmaakt word

Klop de eieren los met een scheutje melk, kruid met peper en zout en de bieslook.
Bak van dit mengsel een roerei.
Besmeer het VollerKoren met boter en schik daarop het roerei.
Werk af met de grijze garnalen en garneer met wat bieslook.

Tip: de garnalen kunnen vervangen worden door gerookte of gemarineerde zalm, vervang dan de bieslook door dille.

Ingrediënten 1 persoon

4 sneetjes
VollerKoren
4
Eieren
scheut
Melk
2 el
Bieslook (gesnipperd)
beetje
Boter
200gr
Grijze garnalen
Sandwich VitaFibres avec pousses de légumes, œuf et avocat

VollerKorensandwich met groentenscheuten, ei en avocado

Extra vezels en extra vitamientjes

Pel de ui en snij in flinterdunne ringen, meng ze met het citroensap en olijfolie. 
Kruid met peper en zout en laten 20 minuten marineren.
Bak spiegeleitjes in een klein klontje boter, kruid met peper en zout.
Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes.
Bouw de sandwich op in laagjes van avocado, de uien en de de scheutjes.
Leg het spiegeleitje als laatste erop.

Tip: varieer naar hartelust met verschillende smaken van scheuten, ze zitten boordevol vitamines.

Ingrediënten 1 persoon

8 sneden
VollerKoren
4
Eieren
2
Avocado
100gr
Groentescheutjes (rode biet, luzerne, prei, daikonkers, …)
1
Rode ui
1 kl
Citroensap
1kl
Olijfolie
Vollerkoren met Préparé

VollerKoren met Préparé

Smeuige préparé is heerlijk als broodbeleg op extra dikke Vollerkorensneetjes. Smeer de Préparé royal, voeg wat frisse komkommer toe en genieten maar.

Ingrediënten 1 persoon

25 g
préparé royal
Stukjes
komkommer
Vollerkoren met aardbeien

VollerKoren met aardbeien

Kinderen bruinbrood laten eten is vaak een uitdaging. Met deze variatie lukt het. Besmeer de sneetjes brood met een laagje mascapone en sla. Snij de boterhammen in 6 stukken. Neem een sate prikker. Rijg aan elk stokje een aardbei en wissel met een stukje brood.

Ingrediënten 1 persoon

Enkele
sneetjes Vollerkoren brood
Enkele
aardbeien
Enkele
blaadjes sla
Beetje
mascapone
Vollerkoren met magere kipfilet

VollerKoren met magere kipfilet

Ben je een echte vleesliefhebber, Kies dan eens voor magere kalkoen- of kipfilet op je brood. Leg de filet royal over de sneetjes, klein beetje peper en tomatensaus erover en wat blaadjes rucola en je hebt een gezonde lunch.

Ingrediënten 1 persoon

Enkele
sneetjes Kalkoen- of kipfilet
Enkele
blaadjes Rucola
Snuifje
peper
Beetje
rode tomaten saus
Vollerkorentoast met advocado

VollerKorentoast met advocado

Rooster de sneetjes brood. Snij de tomaten in stukjes of plakjes. Snijd de avocado en pureer het vruchtvlees.

Verdeel het vruchtvlees van de avocado, leg de tomaat stukjes erop en bestrooi met peper.

Ingrediënten 1 persoon

2
sneetjes Vollerkoren
25g
snoeptomaten
1
eetrijpe avocado